Jeugdcompetitie

Najaarscompetitie 2023

Op 10 september 2023 start de najaarscompetitie voor de jeugd met Rood, Oranje en Groen. De Junioren beginnen een week later. 

Alle speeldata zijn hier te vinden.

Competitie bijdrage

In 2023 is de bijdrage voor de Rode, Oranje, Groene en Junioren competitie is bij de contributie inbegrepen.
Voor de Junioren worden wel de kosten voor de ballen doorgerekend aan de teams.

Bardienst / Hapjes en Drankjes bijdrage

Jeugdteams mogen geen bardienst draaien. 

Bij de Junioren regelen de teams zelf conform de reglementen van de KNLTB consumpties en versnaperingen tijdens de thuisspeel dagen
Voor de Rood, Oranje en Groen regelt onze vereniging de hapjes en drankjes. 

Meer weten?

Meer info van de KNLTB voor Rood, Oranje en Groen klik hier, info voor Junioren is hier te vinden. 

Alle info betreffende standen, speelschema's e.d. is op mijnkntlb.toernooi.nl te vinden. (Even zoeken op vereniging en juiste competitie.)

Heb je verder nog vragen of meer info betreffende de jeugdcompetitie bij TPV Heksenwiel nodig neem dan contact op met de competitie organisatie van TPV Heksenwiel via [email protected] of via de trainers.

Voorjaarscompetitie 2023

In april/mei is de voorjaarscompetitie gespeeld. Een succesvolle competitie voor TPV Heksenwiel met meerdere kampioenteams bij owel jeugd als senioren.

Alle speeldata zijn hier te vinden.

Meer weten?

Meer info van de KNLTB voor Rood en Oranje en  klik hier, info voor Groen en  Junioren is hier te vinden. 

Najaarscompetitie 2022

In september/oktober is de najaarscompetitie gespeeld. In tegenstelling tot voorgaande jaren bestaat de najaarscompetitie uit 5 speelronden. In overleg met de trainers en deelnemers kijken wij of het nodig is kleinere teams te maken waardoor alle deelnemers toch voldoende kunnen meespelen.

TV Heksenwiel neemt deel in alle categorieen (mits er voldoende deelnemers zijn).

Speeldata najaarsompetitie

Speeldata voor Rood, Oranje en Groen zijn:

 • 11, 18, 25 september, 2 en 9 oktober
 • 16, 23 oktober zijn inhaaldagen

Voor de Junioren zijn de data:

 • 18, 25 september, 2, 9 en 16 oktober
 • 23 en 39 oktober zijn inhaaldagen

Meer info Tenniskds competitie zie de site van de KNLTB. Voor de Junioren competitie klik hier

Zomercompetitie 2022

In juni/juli 2022 organiseert de KNLTB voor  Rode, Oranje en Groene teams een zomer☀️competitie. Mee info over deze competitie: KNLTB Tenniskids competitie.

Speeldata zomercompetitie

Speeldata voor Rood en Oranje zijn:

 • 19, 26 juni, 3 en 10 juli
 • 17 juli inhaaldag

Voor Groen zijn de data:

 • 12, 19, 26 juni, 3 en 10 juli
 • 17 juli inhaaldag

Het volledige overzicht is op de site van de KNLTB te vinden. 

TV Heksenwiel neemt met 5 jeugdteams deel aan de zomer☀️competitie. Zie mijnknltb.toernooi.nl voor meer informatie over indeling, standen, speellocatie en tijden.

 

Captainschap bij de Rode, Oranje en Groene Competitie

Het beschikbaar zijn van een captain is een belangrijke factor om e.e.a. rond de teams in goede banen te leiden. Met name communicatie en het voorkomen van (vervelende) verrassingen zijn hier voorbeelden van. Naarmate de kinderen in een “hogere” kleur gaan spelen wordt de taak van een captain belangrijker.

Algemene taken:

 • Inventariseren welke kinderen meespelen.
 • Afspraak maken over (samen) rijden.
  Ervaring leert dat samen rijden, in ieder geval gezamenlijk vertrekken een positieve invloed heeft op de teamspirit en je leert de andere kinderen en ouders sneller kennen. Handig is om te verzamelen bij TV Heksenwiel en dan als team naar de organiserende vereniging te rijden. Dit is natuurlijk niet verplicht maar wel gezelliger en teamspirit bevorderend.
 • Bij de organiserende vereniging TV Heksenwiel aanmelden. Formeel vindt er voor Rood een aanwezigheidsregistratie plaats. Veel verenigingen doen dit (nog) niet.

  Bij Oranje worden wedstrijden op naam gegenereerd en het resultaat van de wedstrijd vastgelegd. Registratie van de spelers is hierbij vereist.

  Kinderen die geen vast lid zijn van het team maar op de betreffende speeldag toch meespelen kunnen voor die dag toegevoegd worden aan het Rode of Oranje team. Bij Rood en Oranje zijn er geen eisen gesteld aan een minimum aantal verplichte deelnemers, invallers regelen is niet nodig.

 • Na afsluiting competitie bij vertrek even afmelden.
 • Bijzonderheden en/of resultaten terugkoppelen aan de competitieleiding. Ook bv de KNLTB vraagt regelmatig om terugkoppeling over de jeugdcompetitie.

Het kan zijn dat er hulp nodig is of gevraagd wordt bij bijvoorbeeld het tellen van de wedstrijd, dan kunnen ouders bijspringen. Veel kinderen en zeker in Rood weten niet goed hoe de telling gaat of wat de spelregels precies zijn. Daarnaast zie je helaas ook dat kinderen die wat mondiger en brutaler zijn het spel naar zich toe trekken en beslissingen vaak in zijn of haar voordeel nemen. Om een wedstrijd dan eerlijker te laten verlopen is een teller of waarnemer nodig. Het gaat tenslotte om het plezier voor de kinderen.

Praktijk leert dat communicatie via een WhatsApp groep het best werkt. Voor Rood en Oranje ben je ongeveer 10-15 minuten per speeldag kwijt om e.e.a. te regelen.

Bij thuis spelen, wees iets eerder aanwezig, mogelijk is er even wat hulp nodig bij het klaarzetten van de banen.

Voor Rood

Rood speelt op een ¼ veld met kleine lagere netten en zachte “Rode” ballen. Rood speelt tot 7 punten, om de beurt serveren. Serveren mag beide onderhands als bovenhands. Positie (links/rechts) niet van belang.

Voor Oranje

Oranje speelt op een ¾ baan. De banen worden aangepast door het leggen van extra lijnen op ¾ van de baan. Spelregels zijn verder niet aangepast.

Er wordt een wedstrijd gespeeld waarbij het om 4 gewonnen games gaat. De uitslag is dan 4-0, 4-1,4-2 of 4-3. De telling is zoals bij Groen en Junioren; 0-15-30-40-Game. Bij een stand van 40-40 is het volgende punt het winnende punt (golden point). De ontvangende partij bepaalt bij dit laatste punt of er links of rechts geserveerd wordt.

Er wordt met “Oranje“ ballen gespeeld. Tramrails tellen bij dubbelspel wel mee. Serveren mag zowel onderhands als bovenhands (formeel mag de bal niet stuiten bij de service).

Voor Groen

 • Groen speelt op zondagochtend of -middag en is een officiële bondscompetitie waarbij op individuele basis scores bijgehouden worden en een ranking van de spelers door de resultaten beïnvloed wordt.
 • Bij Groen moeten er altijd minimaal 4 spelers aanwezig zijn. Is dit niet mogelijk dan moet de wedstrijd verplaatst worden of je hebt de wedstrijden van de ontbrekende speler verloren. Blijkt dat er een invaller nodig is, neem dan contact op met de competitieleiders.
 • Registatie vindt plaats op basis van het bondsnummer van de speler.
 • Spelregels zijn de formele regels van de KNLTB waarbij met “Groene” ballen op een heel veld gespeeld wordt. 2 sets tot 4 games, met 2 games verschil. Bij een stand 40-40 vindt een “golden point” plaats. De ontvanger van de service bepaalt of er rechts of links geserveerd wordt. Bij het punt is de game klaar. Stand 4-4 in sets dan volgt een beslissende tie-break die met 2 punten verschil gewonnen moet worden.
  Is na 2 sets de set stand 1-1 dan volgt een beslissende tie-break als 3de set.
 • Bij Groen worden 4 enkel en 2 dubbel partijen gespeelt. Als captain maak je op basis van beschikbaarheid van de spelers een verdeling zodat iedereen over 7 speelrondes evenredig veel kan spelen.
 • Als captain is het niet vereist om bij iedere speelronde aanwezig te zijn. Het is wel vereist dat er een begeleider aanwezig is. Binnen de ouders van de teams wordt gevraagd om hieraan mee te werken en ook hun aandeel hierin te leveren.
 • Bij de competitieronde wordt een online speelformulier  ingevuld (mijnknltb.toernooi.nl of via de KNLTB Club App) en bij afloop digitaal afgetekend. De resultaten van de wedstrijden worden door de thuisspelende vereniging doorgegeven aan de KNLTB.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 76 541 6344

T.P.V. Heksenwiel

Heksendans 2
4823 JX Breda

KVK-nummer

41106117